Te Koop
Start

horizontal rule

 

Omhoog
Heideschapen Vlees
Gelooide Huiden van heideschapen
Levende Dieren
Vilt
Wol van heideschapen
Schedels van heideschapen
Gevilte Vachten van heideschapen

Wij houden onze schapen in de eerste plaats als hobby. We genieten van hun wilde uiterlijk, van de grote diversiteit van vormen en kleuren van onze dieren. We zien graag hoe ze door hun leefgebied trekken, hoe ze met elkaar omgaan, en hoe ze groeien en veranderen.

Daarnaast vormen de schapen voor ons een aanleiding om actief buiten te zijn. De dieren worden minstens eenmaal daags gecontroleerd, en als we dan buiten zijn voelen we de wind om ons hoofd, af en toe een bui of de zon erop, we horen en zien veel soorten vogels. Maar ook hazen, vossen, herten, ringslangen en nog veel meer wilde dieren. We zien het natuurgebied veranderen in de seizoenen en door de jaren.

We behandelen de dieren voor wat ze zijn: de oervorm van ons huisdier het schaap. Het Drents Heideschaap is door onze verre voorvaderen gefokt uit de moeflon, om te voorzien in vlees, wol, huiden etcetera.

Met respect voor de dieren gebruiken we dus hun wol, vlees en huiden. Met plezier verkopen we regelmatig levende dieren waarmee een ander kan gaan fokken. Of trainen met herdershonden.

De knoppen links op deze pagina geven toegang tot informatie in woord en beeld.

Toepassingen van wol en huiden.

Een product dat elk jaar vrijkomt is wol. De meeste scheerders hebben geen interesse in onze wol zodat veel ervan een weg vindt naar kleinverbruikers voor creatieve doeleinden. De wol wordt vervolgens gesponnen, of er wordt bijvoorbeeld vilt van gemaakt. Als u op de bovenstaande knoppen drukt, kunt u meer lezen en zien daarover.

Huiden komen pas vrij aan het eind van het leven van onze schapen. Huiden kunnen gelooid worden en onthaard, om leer te maken dat bijvoorbeeld voor meubels gebruikt wordt. Huiden met de vacht er op kunnen gebruikt worden in het interieur, voor kleding, sloffen of medicinaal.

 

 

horizontal rule